Окръжният съд в Добрич постанови ефективна присъда по дело за

...
Окръжният съд в Добрич постанови ефективна присъда по дело за
Коментари Харесай

Пиян шофьор отива в затвора за 4 години

Окръжният съд в Добрич постанови ефикасна присъда по дело за причиняване на гибел и телесна щета при ръководство на МПС. Наложеното на подсъдимия наказване е отнемане от независимост за период от 4 години, което да бъде търпяно при първичен общ режим.

Съдът призна подсъдимия Р.Р. за отговорен в това, че на 12 април 2020 година, по междуселищен път Орлова могила-Долина при ръководство на лек автомобил, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което по несъобразителност предизвикал гибелта на един човек и тежка телесна щета на различен, като действието е осъществено в пияно положение - с централизация на алкохол в кръвта от порядъка на 1,33 промила, и подсъдимият не е имал нужната за ръководство на процесното МПС дееспособност. Двамата потърпевши пътували в автомобила, ръководен от подсъдимия.

Според посоченото в обвинителния акт, директно преди произшествието Р.Р. е карал със скорост към 112 км/час, при оптимално позволена от 90 км/час. Водачът изгубил надзор над ръководството, автомобилът напуснал платното за придвижване и се блъснал поредно в две крайпътни дървета. След злополуката двамата потърпевши били превозени до болничното заведение в Добрич, където няколко дни по-късно, макар извършеното лекуване, единият от тях умрял.
Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият призна виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР