Окръжният съд в Добрич одобри споразуменията, постигнати между двама подсъдими

...
Окръжният съд в Добрич одобри споразуменията, постигнати между двама подсъдими
Коментари Харесай

По-леки присъди на двама добричлии за грабеж след одобрени от съда споразумения

Окръжният съд в Добрич утвърди споразуменията, реализирани сред двама подсъдими за обир, съпроводен с нанасяне на междинна телесна щета, техните бранители и прокуратурата.

Със споразуменията страните одобряват за несъмнено открито, че на 9 май 2022г., в гр.Добрич, в съучастничество - М.Д., като подстрекател, и В.М., като причинител, са лишили дамска чанта и съдържащите се в нея мобилен телефон, портмоне, несесер и други движимости, всичко на обща стойност 405.64 лв., от владението на жена от същия град с желание незаконно да ги присвоят, като за това е използвана мощ и грабежът е съпроводен със междинна телесна щета, обусловила разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота. Към датата на закононарушението В.М. е бил малолетен, само че е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си. За осъщественото закононарушение той получава наказване отнемане от независимост за период от 2 години, осъществяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Наказанието за другия обвиняем е отнемане от независимост за период от 2 години и 6 месеца, чието осъществяване е отсрочено с 4-годишен изпитателен период. Времето, през което двамата са били арестувани под стража - от 15 юни 2022 година до 16 февруари 2023 година, се приспада при осъществяване на наказването.

Делото в Окръжния съд бе формирано по обвинителен акт против подсъдимите, само че на разпоредителното съвещание страните обявиха, че желаят да сключат съглашения, които след това бяха импортирани за разглеждане от съда. В съда са показани доказателства, че породените имуществени вреди към този момент са възобновени.

В производството като частен обвинител бе конституирана потърпевшата от действието, която даде единодушие пред съда споразуменията да бъдат утвърдени.

Определението, с което Окръжният съд утвърждава споразуменията, е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР