Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение домашен арест“

...
Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение домашен арест“
Коментари Харесай

Съдът се смили: Атанас уби красивата Янита и остави 2 деца без майчица, а днес си отива вкъщи

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Атанас Андонов, който на 9 март на пътя Бургас-Средец аргументи тежка злополука, лишила живота на 33-годишната Янита Пепелянкова. Съдия Петя Георгиева е сметнала, че мястото на 59-годишния мъж не е зад решетките и отхвърли настояването на Прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – непрекъснат арест. Мъжът предизвикал ПТП-то по несъобразителност остави две деца – на 5 година и 8 година без майчина милувка, предава Флагман.
59-годишният Атанас Андонов е упрекнат за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Янита, както и междинни телесни повреди на друга жена и две деца, настъпили в следствие от пътнотранспортно произшествие в региона на разклона за с. Черни връх. За това закононарушение законът планува наказване от 5 до 15 година затвор.
Припомняме, че по-рано през днешния ден Атанасов съобщи, че не се усеща отговорен за ПТП-о, кормилото на БМВ-то му блокирал и той не съумял да реагира. Установено е обаче, че той е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, където е блъсна Ситроена, зад чийто волан е била майката на Янита – Елена.
Предстои автотехническа експертиза да потвърди имало ли е БМВ-то механически проблем, с каква скорост се е движел Атанас и каква е точната причина за настъпването на случая. Дотогава обаче Андонов ще си бъде вкъщи с електронна гривна. Той е пенсионер, само че работи като механически помощник. Има един наследник, а брачната половинка му е учителка.
На днешното съвещание той бе представляван от двама юристи – Веселина Василева и Марийка Глушкова. Посочено бе, че има съществени сърдечни проблеми и ТЕЛК. Самият Атанас пък съобщи, че не желае да върви в пандиза, тъй като хората не били като него и той се стресирал.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР