Окръжният съд в Бургас отложи делото за убийството на брокерката

...
Окръжният съд в Бургас отложи делото за убийството на брокерката
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

Окръжният съд в Бургас отсрочи делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от лятото на 2021 година Подсъдим за тежките умишлени закононарушения е строителният бизнесмен Станимир Рагевски.

Причината за фалстарта на производството е неявяването на юрист Ваня Радиева, която е упълномощеният бранител на подсъдимия. Няколко пъти тя не е била открита в адвокатската фирма си, а в телефонен диалог обяснила, че била болна. Тъй като няма доказателствен документ за влошеното ѝ здравословно положение, бургаските магистрати взеха решение да я глобят с 500 лв., поради отлагането на делото.

" Единият от бранителите на Станимир Рагевски не е приел призовката, защото е акредитиран единствено за етапа на досъдебното произвеждане, другият бранител не е бил открит за приканване. Не мисля, че това е в техен интерес. Ние ще пледираме в следствие на процеса за оптималната присъда – пожизнен затвор без право на подмяна ", съобщи Димитър Вълчев, който е юрист на роднините на убитите.





Новото съвещание по делото е планувано за 27 март, а на обвинения Рагевски ще бъде назначен длъжностен бранител.

" Лично аз считам, че доказателствата по делото са такива – разкриват специфики и особености, които характеризират освен типа на закононарушенията, само че и личността на подсъдимия по метод, който сочи, че той е персона с извънредно висока степен на социална заплаха. Убийството е осъществено преднамерено и е реалност, че е осъществено, откакто преди този момент има осъществено друго съзнателно ликвидиране, без за него да бъде постановена присъда ", сподели наблюдаващият прокурор по делото Десислава Трифонова.

За двете закононарушения стана ясно през лятото на 2021 година Бургаската брокерка Теодора Бахлова, която беше оповестена за изчезнала близо 10 месеца, е била убита от Рагевски с револвер " Макаров " със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството е неуредени финансови връзки.



В началото на август с.г. Рагевски по еднакъв метод е умъртвил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се допуска, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и повода за гибелта му.

Останките от двете тела са били захвърлени на разнообразни места край Бургас, след което са открити от проверяващите. Помагачът на Рагевски – Деян Дичев, към този момент е наказан на 4 години и 6 месеца затвор. В заведение, стопанисвано от него, е намерено оръжието на двете убийства, като проверяващите са намерили и ел. трион на междуетажна площадка към жилище, което е населявано от Дичев. По триона имало ДНК на убития Юмер Мехмед.

Репортер: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР