Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че кметът Иван

...
Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов съобщи, че кметът Иван
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна: Портних е на разпит

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов заяви, че кметът Иван Портних към този момент е на разпит.

Заедно с него клиенти на държавното обвиняване ще станат още трима души. Един от тях е шефът на ВиК-Варна, а останалите са хора от строителния контрол. И четиримата са извикани за предявяване на материалите на 11 април в Националната следствена работа. Материалите са съгласувани с обвинител от Окръжната прокуратура в морския град, съобщи " Нова Варна ".

Във Варненското езеро се излизваха мощно нечисти води поради повредата с тръбата за отпадни води. Прокуратурата заяви, че образува досъдебно произвеждане против незнаен причинител за осъществени четири незаконни действия с присъединяване на длъжностни лица на разнообразни равнища.

Тръбопроводът, който трябваше да минава под Варненското езеро, е построен през 2011 година по стратегия ИСПА от Министерството на околната среда и водите с европейски пари. Стойността му е над 5 млн. евро, а предназначението – да води отпадните води от кварталите Галата и Аспарухово в пречиствателната станция в Тополи. По план би трябвало да е положен на 22 метра под повърхността на водата, което значи, че би трябвало да е вкопан най-малко на 4 метра под дъното.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР