Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за причиняване на

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за причиняване на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини мъжа, който блъсна и уби дете в Лясковец

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на 31-годишиня преподавател по физическо образование, който нощес блъсна с колата си и умъртви на място 12-годишен велосипедист в центъра на Лясковец, съобщи БНР.

След приключване на 24-часовата мярка за неотклонение на Петър Димитров, той ще бъде освободен под парична гаранция от хиляда лв. поради чистото му правосъдно минало, уточни наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Започва прокурорска инспекция и на кмета на Лясковец Ивелина Гецова дали с дейностите или бездействието си по поддръжката на уличната мрежа е съдействала за трагичния случай.
Тази вечер жителите на града излизат на протестно шествие и бдение с гледище кметът на града да вземе ограничения за повишение на пътната сигурност.

След приключване на 24-часовата мярка за неотклонение лидерът Петър Димитров ще бъде освободен под парична гаранция от хиляда лв.: " Размерът на гаранцията е съгласуван с чистото правосъдно минало на дееца, пробите за алкохол и опиати са негативни ", уточни наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Назначени са експертизи, които да открият по какъв начин е станала злополуката. При огледа има спирачен път, уточни наблюдаващият прокурор.

12-годишното момче е отивало с велосипеда си без светлоотразителна жилетка до близкия хранителен магазин, когато е ударено от колата на учителя по физкултура. Инцидентът е станал на оживено, само че неосветено място в центъра на Лясковец.

Започва прокурорска инспекция на кмета на Лясковец Ивелина Гецова осигурила ли е всички фактори за сигурността на сектора, съобщи окръжният прокурор Христо Христов: " Ако някои от тези фактори се дължи най-много на безучастие на някое длъжностно лице, на него ще му бъде потърсена отговорност ".

Довечера хората от Лясковец излизат на митинг с гледище за по-добро улично осветяване и пешеходни пътеки: " За страдание една майка ще погребе детето си на следващия ден, а една друга ще оплаква живия си наследник цялостен живот ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР