Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 44-годишния шофьор, убил

...
Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 44-годишния шофьор, убил
Коментари Харесай

Убитият на пътя полицай от Стралджа проверявал мигранти

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвиняване на 44-годишния водач, умъртвил на място служител на реда от Стралджа, заяви БНР.

От държавното обвиняване ще изискат непрекъснат арест.

В момента на злополуката 31-годишният служител на реда, дружно с негов сътрудник, са проверявали самоличността на незаконен мигрант, за който получили по-рано сигнал от кметския наместник на Маленово .

Лекият автомобил, връхлетял върху служителя на реда, е без спирачен път, уточни заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев. 
 Пиян водач опустоши служител на реда от Стралджа до момента в който ревизира документи
Пиян водач опустоши служител на реда от Стралджа до момента в който ревизира документи

Служителят е умрял

" Удря нашия сътрудник, който отхвръква на към 15 метра след удара. Много тежка злополука ", сподели Станев.

Положителна е тестът за алкохол на водача, следва да се посочи и скоростта, с която се е движел автомобила. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Повдигнато е и обвиняване. Прокурор Милен Божидаров изясни, че обвиняването ще бъде за причиняване на гибел по несъобразителност, осъществено в пияно положение. Ако, не се неистина може да получи до 15 години отнемане от независимост ".

Полицейският чиновник е от 5 години в системата на Министерство на вътрешните работи, живеел е със своите родители в Стралджа. В памет на починалия служител на реда Генадий Троев в община Стралджа оповестиха за на следващия ден - 28 септември, ден на печал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР