Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Окръжния съд в

...
Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Окръжния съд в
Коментари Харесай

Гледат днес искането за мярката задържане под стража за директора на ТП Държавно горско стопанство за подкуп

Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Окръжния съд в града за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на шефа на Териториалното отделение „ Държавно горско стопанство “ инж. Георги М. Днес, 30 ноември 2018 година, от 15,30 часа съдът ще прегледа настояването на прокуратурата.

Както заяви през вчерашния ден пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна, на 28 ноември инж. Георги М. е бил арестуван в служебния си кабинет. В него са открити 46 банкноти по 100 лв., които като длъжностно лице той приемал в подарък, с цел да обезпечи успокоение на подизпълнител на концесионера, извършващ дърводобив в държавни гори.  
Сигналът за желаната „ такса успокоение “ от Георги М. е бил подаден на 16 ноември тази година. Деянието е осъществено посредством изнудване чрез корист със служебно състояние, като шефът на Териториалното отделение „ Държавно горско стопанство “ е желал по 500 лв. на камион. След първичното задържане  за 24 часа Георги М. е бил притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 302, т. 1 и 2 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност по член 37, алинея 1, т. 6 и 7 от Наказателен кодекс и е тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиненият е бил арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда.
За откриване на закононарушението са употребявани специфични разследващи средства. Намерените пари в шефа са били белязани. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР