Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка изкопните

...
Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка изкопните
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с тунелите на бизнесмена Стамов под Гла...

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди инспекция изкопните действия от страна на предприемача Стамов под Главната - на територията на недвижима просвета полезност на ул. „ Княз Александър I ". В хода на инспекцията следва снемане на пояснения, събиране и разбор на всички относими по случая документи и други.

Срокът за приключването е едномесечен. Проверката е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ към Областната дирекция на МВР-Пловдив, оповестиха още от прокуратурата.

.Припомняме, че инспекцията стана факт след сигнал на съседи на Стамов, че под постройките с номер 5 и 7 на основната улица, наоколо до Римския стадион, той прокопава тунел, с цел да свърже два свои парцела и да разшири търговски площи. Живеещите там показаха опасения, че по този начин може да пропаднат постройките, които населяват. От своя страна предприемачът изясни, че е подхванал подсилване поради подземни води.

Никой от съсобствениците на двата парцела на основната улица в Пловдив обаче не е възлагал на Стамов да прави каквито и да било действия. " Проведе се общо заседание на съсобствениците, които взеха решение да ангажират инженер-конструктор, с цел да обследва положението на постройката ", изясни пред bTV адв. Гено Василев, който пази ползите на останалите жители. Всички те са дали своят вот да отделят средства, с цел да платят на специалиста. Самият Мирослав Стамов се въздържал, само че заречен да отстрани поставените от него стоманени порти.



Според районната администрация в тази ситуация е налице нелегално строителство. Констатацията се оспорва от юрист Борислав Кобуров, който пази предприемача.

" Г-н Стамов е реагирал съответно и е изискал експертно мнение, което е входирано в администрацията. Доколкото виждам, няма тунели, а пропаднал британски двор”, твърди юрист Кобуров. Според него Стамов е открил, че има сриване, и е почнал строително-монтажни действия за подсилване на структурата на фасадата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР