Окръжната прокуратура в Ловеч ръководи досъдебното производство за в Държавната

...
Окръжната прокуратура в Ловеч ръководи досъдебното производство за в Държавната
Коментари Харесай

Проверяват има ли виновни за пожара с жертва в психиатрията в Ловеч

Окръжната прокуратура в Ловеч управлява досъдебното произвеждане за в Държавната психиатрична болница в Ловеч, при който почина пациент.

След позволение на наблюдаващия прокурор по реда на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс държавното обвиняване оповестява какво е открито досега по случая.

На 2 октомври 2023 година в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Ловеч е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.330, ал.3, пр.2, във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс по отношение на пожара в психиатрията в града, който е зародил към 19.30 ч. на същата. З агиналият при пожара пациент на болничното заведение е бил 25-годишен, от Троян. С разпореждане на окръжния прокурор следствието по делото е предоставено на следовател от следствения отдел при Окръжната прокуратура в Ловеч.
 Назначиха две експертизи за гибелта на пациент при пожар в психиатрията в Ловеч
Назначиха две експертизи за гибелта на пациент при пожар в психиатрията в Ловеч

Той е бил признат за лекуване в деня на случая

В рамките на следствието са осъществени няколко поредни огледа на местопроизшествието. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза за определяне аргументите за гибелта на мъжа, от която излиза наяве, че той е умрял в резултат на задушаване . Изискани са всички свързани със случая документи, разпитани са и очевидци.

За обективно и цялостно изясняване на всички условия назначената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза е предоставена на специалисти от различен правосъден регион. Очаква се и заключението на комплексната пожаро-техническа и електротехническа експертиза. Предстоят спомагателни разпити на очевидци и разбор на събраните доказателства.

Ако бъдат събрани задоволително доказателства за виновността на съответни лица за осъществени закононарушения от общ темперамент, свързани с причиняването на пожара и гибелта на 25-годишния мъж, наблюдаващият прокурор ще реши дали следва те да бъдат привлечени към наказателна отговорност .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР