Окръжната прокуратура в Добрич наблюдава и ръководи разследване във връзка

...
Окръжната прокуратура в Добрич наблюдава и ръководи разследване във връзка
Коментари Харесай

Kилометражът - застопорен на 120 км/ч: Разследват катастрофата, в която загинаха двама горски служители

Окръжната прокуратура в Добрич следи и управлява следствие по отношение на тежката злополука с двама умрял и голям брой ранени сред селата Паскалево и Росеново в община Добричка.

Инцидентът е зародил към 13:00 часа на 13 март 2024 година. Участници в злополуката са лек автомобил с полска регистрация и автомобил УАЗ, пренасящ чиновници на Държавното горско стопанство-Добрич.

Инцидентът е станал през днешния ден на пътя Добрич-Крушари

Според информация, събрана по случая все още, конфликтът е зародил в лентата за придвижване на автомобил УАЗ. В резултат от удара лекият автомобил се е разцепил на две елементи, една от които е изхвърчала на към 40 м разстояние, а километражът му се е застопорил на 120 км/ч сега на злополуката.

Двама мъже, пътували в УАЗ-а са починали на място, а петима са потърпевши тежко. Тя бяха настанени в отделението по реанимация на болничното заведение в град Добрич с заплаха за живота.

Състоянието на петимата се усъвършенства и те към този момент са нормализирани. 17-годишното момиче, возило се на задната седалка на леката кола, е освободено за домашно лекуване. 

Снимка: bTV

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Към момента не престават дейностите по изясняване на всички обстоятелства и условия, довели до тежкия случай.

Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби от лидера на лекия автомобил. Разпитани са четирима очевидци, които са се возили в двата автомобила.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР