Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу дядото на загиналото

...
Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу дядото на загиналото
Коментари Харесай

Дядото на блъснатото дете край с. Прилеп е обвинен в умишлено убийство на шофьора

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинявания против дядото на починалото в злополука дете край село Прилеп. Той ще бъде притеглен към наказателна отговорност поради това, че съзнателно е умъртвил лидерът на камиона, който е блъснал внука му.

В понеделник в региона край Ришкия проход товарен автомобил с варненска регистрация блъсна 6-годишно момченце от село Везенково, което ненадейно пресякло пътя. Детето умира на място. Впоследствие околните му, които чествали персонален мотив наоколо до мястото, се събрали към камиона и нападнали 57-годишния лидер. Мъжът е умрял, като повода за гибелта му е кръвозагуба разследване на нанесен удар с нож.

Съгласно Наказателния кодекс дядото на детето може да получи присъда от 10 до 20 година затвор. Той е арестуван за период от 72 часа, като следва да бъде импортирано искане за непрекъснат арест. Мъжът е престъпно проявен и е осъждан.

По случая в началото бяха арестувани седем души, като по-рано четирима от тях бяха разпитани като очевидци и освободени. Към момента не е ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинявания против другите участници в случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР