Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде извършена проверка по

...
Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде извършена проверка по
Коментари Харесай

Проверка за злоупотреби в училище в белоградчишко село

Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде осъществена инспекция по информация за злоупотреби в учебното заведение в село Рабиша , община Белоградчик, оповестиха от държавното обвиняване.

В журналистически репортаж са оповестени данни за разнообразни злоупотреби, свързани с активността на Основно учебно заведение " Васил Евстатиев Априлов ". Съобщава се, че по документи в учебното заведение се образоват 28 възпитаници на друга възраст . За издръжката на образователното заведение община Белоградчик дава към 50 хиляди лв. годишно, като е обезпечен и учебен рейс. Средства за погашение на заплати на учителите и на помощния личен състав, към 15 души, се изплащат от държавния бюджет. Всички работещи в учебното заведение получават заплати, като са основани условия за пълноценното действие на образователното заведение. Според репортажа, обаче, в реалност занятия не се организират, в учебното заведение не се образоват деца и обезпечения за тях рейс не пътува. Освен това в всекидневно работещия училищен стол не се хранят деца.
 Служители на ТЕЛК-Видин забъркани в корупционна скица
Служители на ТЕЛК-Видин забъркани в корупционна скица

Те издавали подправени ТЕЛК решения против възнаграждение

Министерството на образованието и науката е подхванало инспекция , която все още не е завършила.

Окръжната прокуратура разпорежда на полицията осъществяване на инспекция за съществуване на данни за закононарушения по работа, заграбване, документно или друго закононарушение.
 Одит на МОН откри съществени финансови злоупотреби
Одит на МОН откри съществени финансови злоупотреби

Просветният министър ще разкрие детайлностите утре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР