Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 39-годишния К.Й. за

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 39-годишния К.Й. за
Коментари Харесай

Осъдиха мотоциклетист, причинил смъртта на пешеходец

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 39-годишния К.Й. за причиняване гибелта на пешеходец по несъобразителност в пътен случай - закононарушение по член член 343, алинея 1, б. " В “ по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс., оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна за Varna24.bg.

На 12 октомври 2020 година, към 11:00 часа, правоспособният лидер К.Й. се движел по бул. " Сливница “ в посока центъра на града. В това време потърпевшият подхванал секване на пътното платно, по което се движил и мотоциклета на обвинения. Пешеходецът пропуснал един лек автомобил да премине пред него и направил няколко крачки в лентата за придвижване. Веднага по-късно настъпил удар сред мотоциклета и потърпевшия, при който тялото на потърпевшия отхвръкнало на няколко метра от мястото на удара. К.Й. паднал от мотоциклета, плъзнал се, след което се блъснал в лек автомобил, който се намирал в лентата за насрещно придвижване.

На мястото на случая пристигнали две коли за спешна помощ, които откарали двамата мъже в Спешния център на МБАЛ " Св. Анна “. Там били подхванати ограничения за стабилизиране положението им. В резултат от тежките контузии, които получил при случая и макар напъните на лекарите, 51-годишният пешеходец умрял.

След направени разбори на кръвната проба, взета от лидера К.Й., е открито, че няма данни за приложимост на алкохол или други упойващи субстанции преди злополуката. А експертиза посочила, че скоростта му на придвижване сега на конфликта била малко под 58 км/ч.

Предстои делото против 39-годишният мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР