Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан С.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан С.,
Коментари Харесай

Обвиниха четирима мъже за грабеж на златни накити за 457 352 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Йордан С., на 58 година, като подстрекател и помощник, който съзнателно е склонил и улеснил Марин П.,на 46 година, Александър К., на 35 година, и Александър Д,. на 36 година, като причинители, да лишават, в съучастничество, непознати движими движимости от владението на другиго с желанието незаконно да ги присвоят, като използвали за това мощ, грабежът е в изключително огромни размери и един от причинителите е бил въоръжен – закононарушение по член 199 ал.2 т.3 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс, като действието за Марин П., Александър К. и Александър Д. е осъществено в изискванията на рисков рецидив, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

По делото е открито, че на 27 против 28 май 2017 година в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, обвинените Марин П., Александър К. и Александър Д., влезнали в дома на 71-годишна жена. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал обвиненият Йордан С. Той авансово бил събрал информация от собствен прочут за живущите в дома и навиците на потърпевшата. Преди да влязат в къщата, обвинените Марин П., Александър К. и Александър Д., си поставили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Същата вечер, към 23,30 часа, те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезнали в една от стаите, където спял родственик на потърпевшата жена. Един от обвинените го блъснал в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му поставили тиксо на устата. След това влезнали в стаята на потърпевшата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и дрешниците в къщата. Жената съумяла да им каже, че има 300 лв. в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвинените сами разкрили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни украшения, които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал обвиненият Йордан С.

Малко след края на с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в гориста околност, отбили коли, сложили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните декорации на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.

По делото е открито, че четиримата обвинени лишили голям брой златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с огромен червен камък по средата и дребни камъни към него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни британски лири и други декорации. всичко на обща стойност 457 352 лв..

Четиримата обвинени са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и се намират в Затвора в гр. Пловдив. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което са упрекнати, е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР