Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 42 г.

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 42 г.
Коментари Харесай

Софиянец откраднал златни бижута от 90-годишна жена в Пловдив отива на съд

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на мъж на 42 година Той е предаден на съд за това, че на 30 юли 2021 година в гр. Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, е откраднал златни украшения, от на 90-годишна жена, като е използвал за това мощ -.

На 30 юли 2021 година в гр. Пловдив, към 10 часа, потърпевшата 90-годишна жена излязла от вкъщи си, с цел да напазарува артикули от близкия зеленчуков пазар. През това време крадецът бил в региона. Той живеел в София, само че дошъл по-рано в гр. Пловдив, с цел да извърши обир. Възрастната жена вървяла на единия тротоар, а мъжът се намирал на отсрещния. Когато тя тръгнала да се прибира към дома си, той я пресрещнал на входа. Обяснил й, че е занаятчия и работи на третия етаж. Двамата се качили в асансьора. При отварянето на вратата, крадецът се обърнал към дамата и издърпал със мощ бижутата й – златен синджир и златна брошка, след което я блъснал към стената и избягал. Пострадалата се развикала за помощ. По пътя, си сменил тениската, с цел да не бъде разпознат, качил се на трен и отпътувал за гр. София. Впоследствие е бил открит и арестуван от полицейски чиновници. Според експертизата цената на отнетите движимости е 495 лв..

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат е от 5 до 15 година отнемане от независимост, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

Към момента крадецът се намира в пандиза. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР