Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната М.Д. Тя е

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната М.Д. Тя е
Коментари Харесай

Шофьорка даде газ и помете пешеходка в Пловдив

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 48-годишната М.Д. Тя е предадена на съд за това, че на 30.06.2021 година в Пловдив на бул. „ Пещерско шосе “, при ръководство на лек автомобил „ Волво “ е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на 31-годишната П.А.

На 30 юни 2021 година М.Д. посетила магазини в Пловдив, след което се качила в
автомобила си и потеглила по бул „ Пещерско шосе “. По това време П.А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, М.Д. отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижава скоростта. Там се намирала П.А. и в този миг М.Д. я блъснала с автомобила си. От удара потърпевшата се превъртяла и паднала на тротоара. М.Д. траяла придвижването си още няколко метра и спряла. Тя се доближила към потърпевшата пешеходка, като към нея тръгнал и различен очевидец на злополуката. М.Д. му споделила да не я пипа, защото е „ нефелим “ т.е. човек без душа.

Двете дами не се познавали. Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди. В
хода на следствието е направена сложна съдебно-психиатрична експертиза, от чието умозаключение е видно, че обвинената не страда от психологично заболяване.
Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР