Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишен мъж за държане

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишен мъж за държане
Коментари Харесай

Пловдивчанин скри фалшиви пари в бюрото си, съдят го

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 45-годишен мъж за държане на подправени пари

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт против 45-годишния Валери Г. за това, че държал подправени пари в огромни количества.  

На 12 октомври 2017 година, в Пловдив, обвиненият Валери Г. бил в дома си, където чиновници на Министерство на вътрешните работи правили претършуване, за което имали издадено позволение от съда. Мъжът държал в стаята си неистинен парични знаци в купюри от 20, 50 и 100 евро. Без да бъде видян, той съумял да каже на негов непосредствен да отиде до стаята и от бюрото да прибере, намиращите се там банкноти в евро.

Свидетелят взел парите, без да знае какъв брой са тъкмо, само че когато излизал, полицейските чиновници поискали да покаже какво носи в себе си. Свидетелят предал взетите от бюрото пари, които били благосъстоятелност на обвинения.

На място дошъл проверяващ служител на реда, който направил оглед на местопроизшествието. Установило се, че банкнотите са 56 на брой, от тях 45 броя с номинал 20 евро, 9 броя с номинал 50 евро, 2 броя с номинал 100 евро. По делото е била осъществена техническа експертиза, съгласно която посочените по горе банкноти са неистинен парични знаци.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Валери Г. е упрекнат, е от две до осем години отнемане от независимост.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР