Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 17-годишен младеж. Той е

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 17-годишен младеж. Той е
Коментари Харесай

Предават на съд 17-годишен пловдивчанин за палеж в Столипиново

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 17-годишен юноша. Той е предаден на съд за това, че на 21 февруари 2022 година, в гр. Пловдив, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на действието и е могъл да управлява постъпките си, е запалил имущество със забележителна стойност – железна каравана, представляваща заведение за публично хранени – бистро. Пожарът се е разпрострял и върху други два парцела – бръснарски салон и вендинг автомат. В разследване на палежа са настъпили обилни имуществени вреди на обща стойност 79 620 лв.. От тях 77 020 лв. са вредите за притежателя на металната каравана - бистро, 1 750 за вендинг автомата и 850 лв. за бръснарския салон.

На 21 февруари 2022 година в гр. Пловдив младежът и двама негови другари на 19 и 25 години използвали алкохол в дома на единия от тях. Когато цигарите им свършили, те отишли да си купят нови от денонощен магазин в кв „ Изгрев “. След това тръгнали да се разхождат по ул. „ Вратцата “. По пътя хвърляли горящи хартии в контейнери и кошове за боклук, с цел да ги възпламенят. Когато стигнали до металната каравана – бистро, младежът запалил парче от кашон, което намерил на пътя, и го хвърлил в заведението.

Бистрото било с дървена обшивка, не работело и електричеството било спряно. Огънят бързо обхванал дървената обшивка и оборудването – маси, пейки, хладилни витрини, климатици, тв приемници и други и се пренесъл в прилежащия бръснарски салон и близкия вендинг автомат. От очевидци бил подаден сигнал в полицията и пожарът бил сподавен. През това време тримата младежи продължавали да се движат по близки улици и да палят контейнери за боклук. До един от тях те били открити и арестувани от полицейските органи.

17-годишният подпалвач е с мярка за неотклонение „ под контрол на контрольор от Детска педагогическа стая “.

Снимка: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР