Окръжна прокуратура - Пловдив, привлече като обвиняеми 47-годишен българин с

...
Окръжна прокуратура - Пловдив, привлече като обвиняеми 47-годишен българин с
Коментари Харесай

Задържаните при зрелищната акция в Пловдив са извършвали данъчни измами с трюфели

Окръжна прокуратура - Пловдив, притегли като обвинени 47-годишен българин с инициали Р.С., и двама италиански жители -  П.Р., на 42 година, и А.М., на 67 година, за данъчни закононарушения. Те бяха арестувани при зрелища акция на северния бряг на Марица в Пловдив през вчерашния ден. Според прокуратурата те са били проведена незаконна група, работила от януари м. година до ареста им през вчерашния ден. 

До момента е открито, че двамата италиански жители всеки месец превеждали в българска банка огромна сума пари. След това посещавали България, с цел да изтеглят парите и ги предоставяли на Р.С. С получената сума той закупувал трюфели от регионите на Разград и  Шумен. Впоследствие Р.С. ги изнасял с бусове на територията на Италия. Цялата активност не е била осчетоводена и заявена пред данъчните служби в България. По този метод е нанесена щета на държавния бюджет с оглед недекларирането и незаплащането на дължимите налози за осъществената комерсиална активност.

По досъдебното произвеждане са осъществени 10 претърсвания и изземвания на разнообразни адреси в Пловдив, Разград и Шумен и един обиск. Престъпната скица е открита след извършени дейности на чиновници от ДАНС и „ Икономическа полиция “  – Пловдив. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи.

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР