Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния д-р Иван Димитров от

...
Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния д-р Иван Димитров от
Коментари Харесай

Лекар от Пловдив е обвинен за убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвиняване на 48-годишния доктор Иван Димитров от Пловдив за осъществено ликвидиране на 38-годишния Жоро Джевизов, оповестиха от Окръжна прокуратура.
Д-р Димитров е шеф на отделението по рентгенология в УМБАЛ- Пловдив. "Лекарят е прострелял Жоро Плъха, откакто той и негов съизвършител влезнали в дома на доктор Димитров. Собственикът ги чул и излязъл да види какво става, защото в прилежащите стаи спели брачната половинка и децата му ", написа "Марица ". Във "Фейсбук " бе основана група в поддръжка на доктор Димитров.
Над 100 души се събраха тази заран на митинг пред Второ районно ръководство на полицията в поддръжка на доктор Димитров, заяви Dariknew.bg-Пловдив. Те желаеха независимост за доктор Димитров, тъй като убийството било при самоотбрана, както и смяна в Наказателния кодекс. Джевизов е неведнъж осъждан. Доскоро той е бил в пандиза. Нападнал Димитров с нож в дома му, където медикът го хванал да краде.
Пред събралите се брачната половинка на доктор Димитров описа, че това е бил третият път, в който крадци влизат в дома им.
Според известието на прокуратурата причинителят е открит и арестуван вследствие на осъществените оперативно-издирвателните дейности на пловдивската полиция, осъществени под управлението на прокуратурата.
Разследването е в дейна фаза. Извършени са огледи на мястото на престъплението, разпитани са голям брой очевидци, осъществено е претършуване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, в това число за съществуване на барут и капсулен състав по взетите от обвинения обтривки, приобщени са записи от камери. Д-р Иван Димитров не има позволение за оръжие. Той е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което мъжът е упрекнат, е отнемане от независимост от 10 до 20 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР