Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на
Коментари Харесай

Задържаха турчин за контрабанда на златни накити за 825 804 лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен турски жител за контрабанда на златни украшения за 825 804 лв.

На 10.07.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция за България. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция, при която в тайник в двигателния отсег са открити 28 пакета. В тях имало укрити произведения от жълт метал – пръстени, гривни, обеци, синджири, огърлици, колани, диадема и медальони. Според експертизата на вещото лице откритите произведения от жълт метал с общо тегло 7487,79 грама са от 14-каратово злато и са на обща стойност от 825 804 лв..

Контрабандните златни украшения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на рейса А.Г., на 55 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б. „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ” без позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР