Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа А.А. Той

...
Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа А.А. Той
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа шофьора, предизвикал катастрофата край Черни връх, при която загина Янита

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за период до 72 часа А.А . Той е упрекнат за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на жена , както и междинни телесни повреди на друга жена и две деца, настъпили в следствие от пътнотранспортно произшествие .

Престъпното действие е осъществено на 9 март на път в региона на кръстовище за село Черни Връх . То е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.3, 6. “6″, предл.1, вр. ал.4, вр. алинея 1, б.,,6″ и б. “в “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, вр. чл.20, ал.1 от Закона за придвижване по пътищата.

По време на следствието е открито, че управляваният от обвинения лек автомобил е навлязъл в лепнатата на насрещно придвижване и по този метод е позволил пътнотранспортно произшествие с автомобила, с който са се придвижвали потърпевшите лица .

С разпореждане на наблюдаващия прокурор, съгласно наредбата на чл.69а от Наказателно-процесуален кодекс, е постановено лишаване на свидетелството за правоуправление на МПС на обвинения.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение , задържане под стража по повод На обвинения. Спрямо А.А. е наложена и мярка, възбрана за овакантяване рамките на Република България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР