Окръжна прокуратура-Благоевград приключи разследването срещу обвиняемия Х.Т. от Петрич и

...
Окръжна прокуратура-Благоевград приключи разследването срещу обвиняемия Х.Т. от Петрич и
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж, държал марихуана на стойност 455 000 лева

Окръжна прокуратура-Благоевград завърши следствието против обвинения Х.Т. от Петрич и внесе в съда обвинителен акт за осъществено от него закононарушение по член 354а, алинея 2, изр. 2 вр. с алинея 1, прочие 4 от Наказателен кодекс - за разпространяване на наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

След получен действен сигнал на 3 октомври 2017 година, чиновници от "Криминална полиция " при РУ-Петрич са направили претършуване при изискванията на незабавност на къщата на обвинения в петричкото село Тополница. В таванско помещение, върху опънати сезалови въжета и на пода е открита и конфискувана над 107 кг. зелено-кафява тревиста маса, представляваща стебла с клони, листа и плодни съцветия, реагираща при полеви наркотест на канабис /марихуана/. След обособяване на стеблата и клоните, конфискуваното вещество е било с бруто тегло 76 кг.

За осъщественото деяние по следствието е направен протокол за претършуване и изземване. В него Т. е показал, че канабисът, който е открит е негов и го е оставил да съхне. Стойността на предмета на закононарушението е в размер на 455 580 лева

Предстои насрочване на делото за разглеждане в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР