Окръжна прокуратура - Благоевград приключи разследване по досъдебно производство, водено

...
Окръжна прокуратура - Благоевград приключи разследване по досъдебно производство, водено
Коментари Харесай

Участници в група, занимаваща се с разпространение на наркотици, са с наложени наказания по дело на Окръжна прокуратура - Благоевград 

Окръжна прокуратура - Благоевград завърши следствие по досъдебно произвеждане, водено против проведена незаконна група(ОПГ), работила в интервала от м. февруари 2022 година до м. октомври 2023 година на територията на България и област Благоевград, основана с користна цел и занимаваща се с разпространяване на наркотични субстанции.

Организираната незаконна група се състои от седем лица, на които са повдигнати и предявени обвинявания. Всички обвинени са се признали за отговорни за осъществените от тях закононарушения и са сключили съглашения с Окръжна прокуратура – Благоевград. С избрания на съда споразуменията са утвърдени, като са им наложени санкции, които имат последствията на влезнали в действие присъди.

Две от лицата - К. М. (на 55 години) взаимно с Р. М. (на 28 години), управлявали проведената незаконна група, занимаваща се с разпространяване на наркотични субстанции.

По отношение на обвинения К. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години при непоколебим режим на изтърпяване.

На Р. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 7 месеца при общ режим на изтърпяване.

В ОПГ са взели участие още пет лица - Р. К. (на 57 години), Д. М. (на 43 години), Е. М. (на 58 години), В. С. (на 37 години) и М. М. (на 47 години).

Обвиняемите Р. К. и Д. М. в осъществяване на решение на незаконното съдружие направили и опит за контрабанда на 3, 935 кг марихуана през границата на България в Турция. Деянието им останало незавършено заради откриването на опиата при осъществена инспекция от митнически чиновници. Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 62 960 лв.. На обвинения Р. К е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години при общ режим на изтърпяване, а на Д. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, изтърпяването на което е отсрочено за период от 5 години.

За присъединяване в ОПГ на обвинения Е. М. е наложено наказване от 1 година и 2 месеца „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване.

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 1 година при общ режим на изтърпяване е наложено на В. С.

Обвиняемата М. М. е с наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което е отсрочено за период от 4 години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР