Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни

...
Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за длъжностни престъпления в Югозападния университет

Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно произвеждане за осъществени длъжностни закононарушения в Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от осъществена инспекция във връзка изявления в медиите е решил, че са налице процесуалните предпоставки за това, оповестяват от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира по случая още в средата на декември, като през днешния ден към този момент е формирано и досъдебно произвеждане.

В края на предходната година историкът доцент Стефан Дечев подаде сигнал до МОН за фалшифицирани оценки в университета.

Проверката на МОН, която се организира в средата на декември, откри нарушавания в разнообразни дисциплини от Правно-историческия факултет – изчезнали изпитни протоколи, изчезнали оценки в Главната книга на университета, поправени с коректор текстове и оценки, както и образование в съкратени периоди в компетентност " Право ".

От университета опровергаха изказванията за злоупотреби и нелегално издавани дипломи във висшето образователно заведение и демонстрираха документи за това.

В Окръжната прокуратура в Благоевград работят 18 обвинители, като 15 от тях са приключили Югозападния университет. Наблюдаващият прокурор обаче не е измежду тях, той е с тапия от СУ " Св. Климент Охридски ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР