Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят 41-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт против 41-годишен мъж от село Горско Абланово, община Опака, опитал да убие собствен съселянин при изискванията на рисков рецидив. Това оповестиха за Varna.bg  от пресцетъра на Апелативен съд - Варна.

В края на месец октомври 2022 година, обвиненият помагал на собствен другар за варенето на ракия в дестилерия в с. Горско Абланово. Там двамата мъже се почерпили с алкохол, а откакто завършили се насочили към локално заведение. Там още веднъж използвали алкохол. Скоро по-късно И.И. останал самичък. Той бил във очевидно нетрезво положение и в неприятно въодушевление, търсел борба и насочил експанзията си към други гости в заведението. Въпреки че те не отговаряли на заядливия му звук и обидите, мъжът не спирал и даже ставал още по-агресивен.

След 20:00 часа, обвиненият останал в кафе-аперитива в наличието на неговия притежател, брачната половинка му и още един мъж – потърпевшият. Между него и И.И. зародила свада, предизвикана от кутия с цигари. Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на потърпевшия в региона на главата на обвинения, избивайки цигарата от устата му. Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя конкурент. Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му празнина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето краткотрайно рисково за живота.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Търговищкия областен съд.

За закононарушението И.И. може да получи наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР