Окръжна прокуратура – Пловдив потвърди официално, че заподозреният за убийството

...
Окръжна прокуратура – Пловдив потвърди официално, че заподозреният за убийството
Коментари Харесай

МВР: Издирваният за убийството на Митко от Цалапица започнал работа в Дания, чистел стъкла

Окръжна прокуратура – Пловдив удостовери публично, че обвиненият за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев, е арестуван в Кралство Дания. Арестът е осъществен тази заран, съобщи Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив, съобщи Българска национална телевизия.

Той е арестуван в дребен недодялан град в Дания, където почнал работа във компания за разчистване на стъкла, съобщи Стефан Джолев, шеф - бранш в Главна дирекция „ Национална полиция ". Арестът му е плануван от българските и датските служители на реда още в понеделник.

Бизюрев не е правил опити да промени физическата си идентичност. Преди да отиде в Дания, той е обитавал и в Германия, потвърдиха проверяващите. Тепърва ще се открива по какъв начин е прекосявал държавните граници.

Разследващите допускат, че Бизюрев евентуално е разполагал и с други документи за идентичност. Той е имал мрежа от контактни, защото има опит с пребиваването в чужбина в предишното.

" От становище на майката на Димитър това е безпределно дълго време. Преди да слезем на този брифинг, имахме извънредно прочувствена среща с нея. Уверявам ви, че бранш " Издирване " не е спирал да работи по случая с Безирев нито ден. Най-общо казано - този човек постави доста старания да се укрие и тези старания водиха до това, че трябваше да го следваме в не една страна. Този човек сигурно не се е укривал самичък, не е спал на улицата, нито е ровил в кофите за отпадък. Чувал се е с околните си ", уточни Стефан Джолев.

Окръжният прокурор на Пловдив изрази вяра, че органите на реда в Дания в най-кратък период ще се произнесат по настояването на българските органи на реда и ще предадат Рангел Бизюрев на българските способени органи.

" Искам да ви кажа - на вас и на цялото общество, че реализираме и имаме доста добра връзка с партньорските служби и с сътрудниците от полицията и ви уверяваме, че във всеки един сходен случай лицата, отклонили се от реализирането и изтърпяването на наказването и реализирането на наказателна отговорност във връзка с тях, ще бъдат подведени и по отношение на тях да се осъществя наказателна отговорност ", уточни Христева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР