Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем 51-годишния

...
Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем 51-годишния
Коментари Харесай

Извършителят на убийството в Боснек ще бъде съден за умишлено причиняване на смърт

Окръжна прокуратура – Перник притегли в качеството на обвинен 51-годишния Б.Б. за осъществено от него закононарушение - съзнателно причиняване на гибел със средство рисково за живота на мнозина.

Досъдебното произвеждане е формирано за убийството на 43-годишния Д.Б.

Към сегашния стадий от следствието е открито, че в ранните часове на 18.12.2021 година мъжът бил прострелян с два изстрела в тялото с ловна пушка пред дома му в с. Боснек.

Извършителят на действието е търсен от деня на убийството, само че се е свързал с органите на полицията 3 дни по-късно. Намерено е оръжието, употребявано от него за убийството.

Установено е, че Б.Б. не има позволение за носене на огнестрелно оръжие и муниции, заради което наред с доказателствата за убийството се събират и такива за закононарушение по член 339 от Наказателен кодекс. Очаква се заключението на назначената балистична експертиза.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярката му за неотклонение " задържане под стража “.

Разследването на тежкото закононарушение продължава под управлението на Окръжна прокуратура – Перник, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР