Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Задържаха 81-годишен мъж, убил съпругата си в добричко село

Окръжна прокуратура – Добрич управлява досъдебно произвеждане по отношение на ликвидиране на жена, осъществено на 10 март в частен дом в добричкото село Плачи дол, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

В следобедните часове през вчерашния ден, при посещаване в дома на родственици, жена се натъква на безжизненото тяло на 78-годишната си свекърва. Незабавно на мястото е изпратен екип от проверяващи, които откриват, че старата жена е станала жертва на тежко престъпно закононарушение.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, както и правосъдно – психиатрична и психична експертиза, защото има данни за здравословен проблем на брачна половинка на жертвата. 81-годишният И.Х. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс и е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

С оглед заключението на движимостите лица ще бъде преценено дали да се внесе искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения или да се приложат ограничения по Закона за здравето по отношение на него.

Под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Добрич и все още текат дейности по следствие на тежкото действие, обясняват се обстоятелствата и събитията към случилото се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР