Окръжен съдия в Япония осъди на смърт чрез обесване лидер

...
Окръжен съдия в Япония осъди на смърт чрез обесване лидер
Коментари Харесай

За първи път бос на Якудза бе осъден на смърт

Окръжен арбитър в Япония осъди на гибел посредством обесване водач на проведената незаконна група Якудза. Наказанието се счита за първото по рода си, предават международните организации. 

Установено е, че 74 -годишният Номура Сатору е поръчал четири набези сред 1998 и 2014 година, едното от които е довело до нахлуване против служител на реда, както и до гибелта на някогашен началник на рибарски кооператив, заяви Би Би Си.

Местни медии настояват, че в делото против Номура липсват директни доказателства, които свързват водача на бандата с нападенията.

Номура, който оглавява поделение на Якудза, известно като Кудо-кай, също отхвърли всевъзможни нарушавания.

„ Поисках заслужено решение... ще съжалявате за това до края на живота си “, сподели водачът на бандата след изговаряне на присъдата.

Японските прокурори настояват, че като водач на Кудо-кай, командването на Номура в последна сметка го е обвързало с убийството на един и нападенията против три други лица.

Окръжният арбитър Адачи Бен от окръжния съд във Фукуока сподели, че закононарушенията е нямало да бъдат осъществени без единодушието на Номура.

Въпреки че част от Якудза не е противозаконна в Япония, се счита, че групировката е обвързвана с незаконна активност в цялата страна, варираща от търговия с опиати до манипулиране на фондовия пазар, напомня Би Би Си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР