Окръжен съд-Враца отказа предсрочно освобождаване на двама осъдени, които излежават

...
Окръжен съд-Враца отказа предсрочно освобождаване на двама осъдени, които излежават
Коментари Харесай

Окръжен съд-Враца отказа да пусне предсрочно двама затворници от Видин и Мизия

Окръжен съд-Враца отхвърли предварително освобождение на двама наказани, които излежават присъдите си във врачанския затвор. Ефективните санкции на лицата са наложени от съдилищата в Оряхово и Видин. Становищата на управлението на пандиза и за двете претенции за предварително освобождение бяха те да останат без почитание. И двата отхвърли не са дефинитивни и подлежат на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Един от отводите за предварително освобождение е на наказано лице от Мизия поради шофиране в нетрезво положение. Наказанието е на съда в Оряхово и на мъжа му остава да изтърпи малко повече от месец. Въпреки, че лицето е с висок % неработоспособност и пенсионер по болест, поставените цели за образуване на самокритичност, осъзнаване вредата от приложимост на алкохол и заплаха от шофиране в пияно положение той не смята това за проблем, обвързван с осъщественото закононарушение, нито осъзнава заплахата както за него като водач по този начин и за другите участници в придвижването. Липсата на сериозно отношение към незаконните дейности и изчезналите безапелационни доказателства за неговото коригиране и превъзпитание са един от главните претекстове за отвод за предварителното му освобождение.
Другият отвод е на наказан за кражба от съда във Видин. Той влиза в пандиза през август тази година и към този момент има установени дисциплинарни нарушавания като укриване на два мобилни телефона и кражба на пакет с хранителни артикули, изпратен на различен пандизчия. Заради дисциплинарните нарушавания лицето е глобено три пъти, само че все пак степента на коригиране е ниска и с него самостоятелната работа би трябвало да продължи.
Двата отхвърли могат да се апелират на по-горна инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР