Окръжен съд – Русе проведе заседание в Ортопедично отделение на

...
Окръжен съд – Русе проведе заседание в Ортопедично отделение на
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, скочил от втория етаж на блок в квартал Чародейка, бягайки от полицаи

Окръжен съд – Русе организира съвещание в Ортопедично поделение на УМБАЛ „ Канев “, където обвиненият е настанен за лекуване с два счупени крайници

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с Р. Ц., притеглен като обвинен за обир в изискванията на рисков рецидив. Това се случи в изнесено правосъдно съвещание в Ортопедично поделение на УМБАЛ „ Канев “, където обвиненият е настанен за лекуване заради счупени долни крака, откакто при задържането му от полицейските чиновници.

Р. Ц. е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 21.02.2022 година в гр. Русе, в изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости – пари в размер на към 4870 лева от владението на М. Г., с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ. В болничната стая бранителят му изиска по-лека мярка за неотклонение поради влошеното му здравословно положение. Прокурорът напомни Наредбата за изискванията и реда за здравното обслужване в местата за отнемане от независимост, която явно прецизно се съблюдава и в тази ситуация, видно от това, че обвиненият сега е на профилирано лекуване в ортопедично поделение.

Окръжен съд - Русе счете, че събраните досега многочислени доказателства обосновават в задоволителна степен авторството и естеството на вмененото на обвинения незаконно действие. Налице е и действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение от страна на 50-годишния Р. Ц., в случай че не бъде арестуван. Същият е осъждан 9 пъти, а неведнъж търпените санкции отнемане от независимост явно не са обслужили законоустановените цели на поправянето и превъзпитанието му. Друга причина за укриване или осъществяване на закононарушение е и вероятно грозящото го доста по мярка наказване (от 5 до 15 години отнемане от свобода). Според съда, откакто обвиненият е без каквито и да било приходи и имущество и не е здравно обезпечен, явно и от позиция на здравословното му положение по-благоприятния за него вид е вземането на желаната от прокурора мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с Р. Ц., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР