Окръжен съд – Варна настани за изследване в психиатрично заведение

...
Окръжен съд – Варна настани за изследване в психиатрично заведение
Коментари Харесай

Настаниха в психиатрия подпалвача Неделчо, убил четирима в дом Св. Георги

Окръжен съд – Варна настани за проучване в психиатрично заведение за период до 30 дни Неделчо М., който е притеглен към наказателна отговорност за провокиран палеж на 08.05.2022 година в Дом за остарели хора " Св. Георги “ във Варна, оповестиха от пресцентъра на съда във Варна.

Той е бил пациент на дома, където вследствие на пожара починаха четирима от жителите. 53-годишният мъж е лежащо болен с детска церебрална парализа и подозрения за психологично разстройство. 

Наказателният кодекс планува за това закононарушение " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години. 

Поради подозрения за вменяемостта на Неделно М. и подозренията дали е допустимо да носи наказателна отговорност, правосъден състав от един арбитър и двама правосъдни заседатели на Окръжен съд - Варна организира изнесено съвещание в Първа психиатрична клиника в УМБАЛ " Св. Марина “ - Варна. В момента мъжът е настанен там и е под полицейска защита. 

Макар връзката с него да беше мощно затруднена, Неделчо М. съобщи, че схваща защо е правосъдното произвеждане и че сега се усеща добре. 

За да бъде осъществено обширно проучване, което да даде отговор за вменяемостта на обвинения, както и дали все още на действието е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и дали е могъл да управлява постъпките си, съдът назначи сложна съдебно-психиатрична експертиза с присъединяване на психолог.

В рамките на 30 дни назначените от съда движимости лица би трябвало да изготвят умозаключение, което ще бъде от основно значение за решение на делото всъщност. 

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд в тридневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР