Окръжен съд – Монтана измени най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Окръжен съд – Монтана измени най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Извеждат от ареста заподозряна за източване на 10 хил. лв. Трябва да роди

Окръжен съд – Монтана промени най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража " на подсъдима за източване на непозната банкова карта заради напредналата й бременност и идно раждане.

29-годишната В. Д. А. от Лом бе арестувана под стража на 12 декември т. година, откакто не се яви на разпоредително правосъдно съвещание за осъществено от нея закононарушение против паричната и кредитната система.

Според документите по делото през март 2022 година В. Д. А. изтеглила нелегално с банковата карта на Д. Й. от Лом, без неговото единодушие, цялата наличност от 10 000 лв.. Като взе поради обстоятелството, че подсъдимата В. Д. А. за повторно не се явява на плануваното разпоредително съвещание и че преди този момент формираното против нея досъдебно произвеждане е било спирано поради пътуванията й зад граница, на 12 декември т. година Окръжен съд – Монтана промени взетата на В. Д. А. мярка за неотклонение „ подписка " в „ задържане под стража ". Магистратите й постановиха и възбрана да напуща България.

При превеждането на подсъдимата в Сливенския затвор е било открито, че В. Д. А. е бременна в 9-ия месец. В съда е постъпила й молба, в която подсъдимата моли да й бъде наложена по-лека мярка поради идното раждане и нуждата да се грижи за другите си 3 деца.

След като разиска всички обстоятелства и условия и изслуша представителя на прокуратурата и подсъдимата по видеоконферентна връзка със пандиза в Сливен, съдът откри молбата за основателна и одобри, че заради идното раждане, потребността от грижи на подсъдимата за трите й малолетни деца и съществуването на непрекъснат адрес в Лом не е налице заплаха тя да се укрие. Поради това съдът промени мярката й за неотклонение.

Определението може да се стачкува в 7-дневен период пред Апелативен съд – София. Препис от определението ще бъде изпратен на пандиза в Сливен.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР