Окръжен съд – Бургас наложи едно общо наказание в размер

...
Окръжен съд – Бургас наложи едно общо наказание в размер
Коментари Харесай

Справедлива присъда ли получи бруталният сводник Гаргамела, пребил почти до смърт младо момиче?

Окръжен съд – Бургас наложи едно общо наказване в размер на най-тежкото всред наложените на Илко Тонев – Гаргамела  наказания - 15 години " Лишаване от независимост ". То би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим. Съдът осъди подсъдимия да заплати на потърпевшата Маргарита  С. сумата общо от 180 хиляди лева, представляваща обезщетение за породените на ищцата неимуществени вреди от непозволено увреждане вследствие осъществените от подсъдимия две закононарушения, оповестиха от съда.

Окръжен съд – Бургас е признал Гаргамела  за отговорен в това, че в интервала, в изискванията на продължавано закононарушение, чрез нанасяне на голям брой мощни удари -юмруци, ритници, ням железен гаечен ключ, дървена пръчка и други неустановени железни и дървени предмети, предизвикал с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, три междинни телесни повреди на Маргарита. Тя е получила  двустранно строшаване на две ребра, коремна контузия  и обезобразяване на лицето. За това действие Окръжен съд – Бургас осъди Илко Т. на " Лишаване от независимост " за период от 12 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Тонев за отговорен и в това, че в ранната заран на 29 юни 2017 година, в гориста околност на неустановено тъкмо място в община Средец,   с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, направил завършен опит съзнателно да умъртви Маргарита, като чрез нанасяне на голям брой мощни удари в региона на главата и тялото с   глух железен гаечен ключ и дървена пръчка й предизвикал счупвания на долна и горна челюст, строшаване на лява лакътна кост и непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, в следствие от получените пострадвания, само че след дотъкмяване на изпълнителното действие по лична причина предотвратил настъпването на незаконните последствия - превозил потърпевшата до УМБАЛ-Бургас, където на Маргарита  била оказана висококвалифицирана здравна помощ, заради което на съображение член 18, алинея 3, б. " б " от Наказателен кодекс съдът не го санкционира. Но защото описаното нагоре действие, в което се е изразил довършеният опит за ликвидиране, реализира признаците на друго закононарушение, за което деецът дава отговор – съзнателно породена на Маргарита  . тежка телесна щета, осъществена на същата дата и място, в изискванията на рисков рецидив, с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, в следствие от получените пострадвания, Бургаският областен съд осъди подсъдимия Илко на " Лишаване от независимост " за период от 15 години.

По време на правосъдните пледоарии държавното обвиняване посочи, че по делото несъмнено е потвърдено, че Илко Тонев  е причинявал систематични побои и голям брой пострадвания на потърпевшата. Подсъдимият е работил осъзнато и действията са осъществени съзнателно. Прокурорът пледира за наказване при оттегчаващи виновността условия. Повереникът на потърпевшата пледира пред правосъдния състав Илко Тонев  да бъде приет за отговорен по повдигнатите му обвинявания, както и да бъде почетен предявения от неговата повереница цивилен иск, общо за двете действия в размер на 200 хиляди лева В правосъдните си пледоарии, бранителите обявиха пред правосъдния състав, че не се потвърждава по безапелационен метод обвиняването за опит за ликвидиране. Те пледираха по това обвиняване Илко Тонев да бъде оневинен. Относно другото действие – за нанасянето на телесни повреди на Маргарита,  адвокатите желаеха от съда той да понесе своята наказателна отговорност в междинния размер на наказването планувано в закона. Според отбраната ударите при телесните повреди не са нанасяни в витално значими органи.

Подсъдимият съобщи пред правосъдния състав, че неговите дейности не демонстрират предумисъл за ликвидиране и се призна за отговорен само в нанасянето на телесни повреди. В последната си дума той изиска от съда правдивост и обективност.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР