Околосветското музикално пътешествие на Рут Колева продължава. След десетки успешни

...
Околосветското музикално пътешествие на Рут Колева продължава. След десетки успешни
Коментари Харесай

Рут Колева: „Стандартът за „успех“ в България се мери с гледания в YouTube”

Околосветското музикално странствуване на Рут Колева продължава. След десетки сполучливи концерти в Азия и Европа, тя се приготвя интензивно за второто си турне в Китай, а по-късно ще се качи на няколко подиуми в разнообразни точки на най-стария континент. Заедно с това обаче не стопира да записва нови части, а единствено преди няколко месеца албумът й бе селектиран за премиите “Грами “. Това още повече й оказва помощ да осъзнае, че върви по правилния път, а какъв брой още върхове ще покори, времето ще покаже. Между всичките й задължения успяхме да хванем певицата в София, с цел да ни показа – като едно пътуващо момиче – накъде ще потегли в този момент, къде би се открила за по-дълго и къде е домът й сега.

Как едно българско момиче съумява да реализира такива триумфи в азиатския свят – след поредност от участия в Токио, в този момент подготвяш и турне в Китай, което ще бъде второ за теб?

Токио също беше второ премеждие за мен. Първия път имах концерт в Cotton Club, което беше едно необикновено прекарване. Изключително съм щастлива, че имам опция да се развъртвам в Азия, където пазарът за музика е голям и се цени високо качествената продукция.

Предстои ти и европейско турне. Къде ще бъдат участията ти?

Европейското турне е след Китай, за момента имаме към 10 дати в Германия, 3 в Полша, 3 в Париж, Прага, Будапеща и Виена.

Самата ти като дребна си живяла на разнообразни места по света. Сега пътуваш не по-малко. Има ли място, на което би желала някой ден да се установиш?

Като дребна имах шанса да пътувам и да пребивавам в разнообразни страни поради специалността на татко ми. Също по този начин на едно от първите ни пътувания в чужбина майка ми е хвърлила пъпа на летището в Рим – тъй като всички пътища водят към Рим, а фантазията й е била аз да пътувам.

Изключително доста ми харесва живота на път и несъмнено, има места, на които ми се остава по-дълго – като Токио да вземем за пример, само че не съм сигурна в кой град тъкмо бих се открила вечно.



Сега къде би казалa, че е домът ти?

София, където съм и родена.

Сякаш триумфите, които постигаш са повече на открито, в сравнение с в България, записваш повече в непознати студия и с непознати музиканти. Какво е твоето чувство и в действителност това ли е задачата?

Нямам съответна цел. Аз не считам, че съм по-успешна отвън България, просто съм от дребното „ сполучливи “ отвън България. Тук имам опция годишно да върша концерти със Софийска филхармония. Пея в зала " България " и в едни от най-престижните зали по няколко пъти в годината, тъй че не се окайвам въобще. Просто в България стандартът за „ триумф “ се мери с гледания в YouTube, а не с действителни достижения.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР