Около шест месеца след първия обещан срок Столичната община най-после

...
Около шест месеца след първия обещан срок Столичната община най-после
Коментари Харесай

Пускат трамвай №5 в София утре

Около шест месеца след първия обещан период Столичната община най-сетне ще възвърне придвижването по трасето на най-натоварения трамвай в София – №5. След ремонт, почнал през април 2021-а, на следващия ден петицата още веднъж стартира да се движи от Съдебната палата през Руски монумент по бул. „ Цар Борис Трети “ до трамвайното ухо при бул. „ Братя Бъкстон “, оповестиха от кметството. Възстановената линия ще бъде обслужвана с 8 трамвая ПЕСА, като в делничните дни те ще се движат на период от 5 мин. В обществените мрежи веста за връщането на трамвая по бул. „ Цар Борис Трети “ бе посрещната с мнения, че по Коледа в действителност се случват чудеса.

Предстои затваряне за главен ремонт на трасето на №5 до „ Княжево “. В тази връзка заместващата автобусна линия 5ТМ ще е с маршрут от трамвайното ухо „ Княжево “ по бул. „ Цар Борис Трети “, дясно по бул. „ Братя Бъкстон “, дясно по ул. „ Тодор Каблешков “ и назад по бул. „ Цар Борис Трети “ до обръщателното колело. Линията ще се обслужва от шест рейса, които ще се движат през 7-9 минути.

От на следващия ден трамвай №4 ще проработи с маршрут от трамвайно ухо „ Никола Петков “ по „ Цар Борис Трети “ до пл. „ Македония “, по бул. „ Христо Ботев “ до кв. „ Орландовци “. Мотрисите по това ще се движат целодневно в делничните дни на период от 10-11 мин.

Трамвай № 11 се трансформира със съкращаване на маршрута до трамвайното ухо „ Никола Петков “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР