Около половината от световните инвестиции в киберзащита през последните години

...
Около половината от световните инвестиции в киберзащита през последните години
Коментари Харесай

Израелският премиер: Половината от световните инвестиции в киберзащита са в нашата страна

Около половината от международните вложения в киберзащита през последните години са в Израел, съобщи през днешния ден министър-председателят, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във послание пред Световния стопански конгрес в Давос той сподели, че с увеличението на отдалечения режим на работа фирмите ще бъдат все по-уязвими за хакерски атаки.
"Това значи, че имаме потребност от добра киберотбрана, а Израел съществено влага в технологии за киберотбрана ", съобщи Бенет. "Смятам, че близо половината или съвсем половината от международните вложения в киберкомпании през последните няколко години са в Израел. Следователно Израел се е трансформирал в средище на киберзащитата. Виждам доста благоприятни условия и ние имаме намерение да ги използваме ", сподели той.

Бенет също по този начин съобщи, че финансирането на Иран може да докара до усилване на тероризма. "Последното нещо, което желаете да извършите, е да налеете десетки милиарди долари в този уред. Защото какво ще получите? Засилване на тероризма ", сподели той, явно предупреждавайки международните сили да не смекчават глобите против Иран в устрема си да реализират ново нуклеарно съглашение.

По думите на Бенет Иран е източник на тероризъм в Близкия изток и би трябвало да се откаже от нуклеарната си стратегия, ориентирана към основаване на атомно оръжие. "Иран е източник на тероризъм в Близкия изток. Иран е октопод на тероризма и неустойчивостта, неговата глава е в Техеран, а пипалата му се разгръщат в целия район ", сподели Бенет. "Иран би трябвало да се откаже от нуклеарната си стратегия. Очевидно иранците се пробват да разработят нуклеарно оръжие ", съобщи израелският водач.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР