Около половината от 54-те компании-клиенти на Газпром експорт вече са

...
Около половината от 54-те компании-клиенти на Газпром експорт вече са
Коментари Харесай

Половината от купувачите на руски газ са открили сметки за плащане в рубли

Около половината от 54-те компании-клиенти на Газпром износ към този момент са разкрили сметки в рубли за заплащане на съветските доставки на газ. Окончателният лист на купувачите, които са минали към заплащане на газ в рубли, ще стане прочут в идващите дни, съобщи съветският вицепремиер Александър Новак.

Газ за рубли:
„ Имаме към 54 компании, които имат контракти с „ Газпром износ “, има огромни, междинни и дребни компании. По моя информация към половината от този брой към този момент са разкрили специфични валутни сметки в нашата оторизирана банка (Газпромбанк – бел. ТАСС). и рубла, с цел да се обезпечи приемането на валутни облаги, конвертиране в рубли и заплащане на доставения газ в рубли “, сподели Новак по време на тирада на маратона New Horizons, проведен от общество „ Знание “.

Според вицепремиера окончателният лист на купувачите, които са се съгласили да заплащат за газ в рубли, и тези, които са отказали да заплащат, ще стане прочут в идващите дни. " Има избрани дати за заплащане, има задатъци, има предплатено заплащане, има действително заплащане за доставеният газ. Това е механизъм, който се удължава във времето - да вземем за пример доставки през април, за които дефинитивно се прави заплащане. през май “, изясни той.

Новак назова въвеждането на заплащането за газ в рубли като насилствена мярка, това е належащо за поддържане на приходите от експорт.

На 31 март съветският президент Владимир Путин подписа декрет, с който от 1 април се дефинира нова процедура за възнаграждение на доставките на съветски газ от купувачи от вражески страни. Такива страни би трябвало да трансферират средства в задгранична валута към Газпромбанк, която ще купува рубли на тържища и ще ги превежда по специфични рублови сметки на вносителите. В същото време Русия ще продължи да доставя газ в размери и на цени, закрепени в предходни контракти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР