Около половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба,

...
Около половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба,
Коментари Харесай

Половината от германците подкрепят връщането на военната служба

Около половината немски жители поддържат връщането на наложителната военна работа, съобщи ДПА, като се базира на изследване, направено от института " Форза ".

В проучването, поръчано от немското списание " Щерн ", 52% от запитаните са дали своят вот в интерес на наложителната военна работа, заяви списанието.

Около 43% са били срещу, 5% не са изказали мнението си. Според данните военната работа поддържат най-силно хората над 60-годишна възраст, от които 59% са дали позитивен отговор. Във възрастовата група на хората сред 18 и 29 години 59% са декларирали, че са срещу въвеждането на наложителна казарма. В изследването не е имало въпроси, свързани с продължителността или метода на организирането ѝ.

Задължителната военна работа в Германия бе анулирана през юли 2011 година след 55 години в действие.

Миналата година единствено 181 500 мъже и дами са служили в немските въоръжени сили, само че с цел да укрепи отбранителните си благоприятни условия, немското държавно управление желае Бундесверът доста да се разрасне.

Министърът на защитата Борис Писториус сега преглежда разновидности за наложителна военна работа в страната. Те включват модел на наборна военна работа, практикуван в Швеция, при който всички млади мъже и дами получават повиквателна и избран брой получават предложение за работа.

Въвеждането на наложителна казарма е подложено на критика от партиите в ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц, най-много от Свободната демократическа партия, само че също и от Германската социалдемократическа партия на Шолц и от " Зелените ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР