Около Нова година милиони хора в Обединеното кралство ще вземат

...
Около Нова година милиони хора в Обединеното кралство ще вземат
Коментари Харесай

„Сухият януари“: Какви са плюсовете и минусите от предизвикателството?

Около Нова година милиони хора в Обединеното кралство ще вземат решения или възнамеряват да се въздържат от пиянство, предава The Guardian.

„ Сухият януари “ за първи път е извършен от благотворителната организация „ Алкохолна смяна “ във Англия през 2013 година. Кампанията цели да провокира хората да се въздържат от алкохол през първия месец от годината. Официално за 2023 година 175 хиляди души се записват, a изчисленията тогава са, че към 10% от популацията на Обединеното кралство ще взе участие в предизвикването.

Увеличаването на цените на алкохола е подкрепено и от съюзите на производителите

За тази година упованията са около  9 милиона души да спрат потреблението на алкохол през януари във Англия.

Ползи и опасности

Проучване на Gallup International открива, че 39% от американците считат умереното пиянство за нездравословно, нарастване с 11 процентни пункта от 2018 година, предава CBS News.

Според специалисти прекъсването на алкохола може да докара до голям брой позитивни както върху физическото, по този начин и върху психическото здраве. Един от позитивните резултати е подобрението в качеството на съня.

Те съставляват самобитен дрегер, обвързван със стартера на автомобила

„ Наблюдава се по-нисък холестерол и по-ниско кръвно “, добави доктор Ейми Чилигирис, клиничен психолог вмедицинския център „ Ървинг “ към Колумбийския университет в Ню Йорк.

„ Разбира се, намаляването на пиенето, даже и за къс интервал от време, може да усъвършенства цялостната телесна функционалност, изключително във връзка с черния дроб. Някои хора виждат позитивни резултати във връзка с загуба на тегло, " прибавя тя.

Актьорът е открит мъртъв в джакузито на къщата си в Лос Анджелис

За някои, привързани към алкохола, „ сухият януари “ може да се окаже по-предизвикателен.

„ Има опасности, свързани със прекъсването на пиенето, изключително в случай че сте пили всекидневно. Така че, в случай че пиете всекидневно сигурно бих предложила да се консултирате с доктор, с цел да сте сигурни, че го вършиме по безвреден метод, “ предизвестява Чилигирис.

„ Ако е мъчно да се понижи или е мъчно да се спре изцяло, това може да е в действителност добър знак, че би било потребно да потърсите помощ от лицензиран експерт по психологично здраве, който е експерт в региона на приложимост на субстанции “, добавя психологът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР