Около 7000 лв. заплата получава представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Около 7000 лв. заплата получава представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Около 7000 лв. заплата във ВСС

Около 7000 лева заплата получава представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Димитър Узунов, сподели той в ефира на bTV, като добави, че има 24 година стаж.

Узунов обори позицията на Соня Найденова, че решението да се дават заплати вкупом като обезщетение в края на мандата на магистратите от Висш съдебен съвет е незаконосъобразно.

Той е безапелационен, че ще си получи безусловно всичко, което му се поставя. „ Не се тормозя, не се разстройвам, не се повеждам на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация. Разчитам и се устоявам само от трудовото си заплащане ”, уточни Узунов. 

„ Соня Найденова и Калин Калпакчиев заявиха, че се отхвърлят от това право на обезщетение, което Законът за правосъдната власт дава. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, т.е. получила е 98% от компенсацията си, и в този момент продънва ушите ни, че се отхвърля ”, означи Узунов. „ Когато беше представляваща Висш съдебен съвет, тя получаваше 35% повече като заплащане от останалите членове на Висш съдебен съвет. Излиза, че когато тя получава повече, решението на Висш съдебен съвет е било вярно и законосъобразно. Нека Найденова се откаже и от тези 35% ”, прикани Димитър Узунов.

Узунов дефинира държанието на Найденова и Калпакчиев като популистко и по думите му то е ориентирано към дискредитиране и всяване на ненавист.

Той означи, че мандатът на Висш съдебен съвет е бил тежък.  Допълни също, че след края на мандата ще се върне в Районния съд в Сандански.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР