Около 700 000 дози се очакват в България през април,

...
Около 700 000 дози се очакват в България през април,
Коментари Харесай

България очаква 700 000 дози ваксини през април

Около 700 000 дози се чакат в България през април, като 350 000 от тях ще бъдат РНК ваксини, а делът на РНК и на векторните ваксини ще бъде идентичен. Това съобщи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов на постоянния седмичен брифинг в Министерския съвет.

" Европейската организация по медикаментите продължава да прави оценки и на останалите ваксини, за които към момента няма позволение за приложимост. По отношение на " Спутник " е планувано да бъде осъществена ревизия на индустриалните бази в Русия през месец май, това е едно от наложителните условия преди да бъде завършена оценката, тъй че едвам след тази ревизия ще може да се премине към идващия стадий. По отношение на имунизацията " Синовак " на китайския производител към момента се организират първичните съвещания сред ЕАЛ и производителя, чакаме удостоверение по кое време ще се премине на идващ стадий ", изясни Кирилов.

" Миналата седмица беше осъществена смяна в разрешението за приложимост и на трите ваксини, които са налични сега в България. По отношение на имунизацията на " Пфайзер " беше прибавен нова индустриална база в Германия, като с това деяние се чака да има ускорение на производството и по-скорошни доставки на територията на целия Европейски Съюз. Има смяна и във връзка с изискванията за предпазване – имунизацията може да се съхранява сред минус 25 и минус 15 градуса до 2 седмици. При оксфордската ваксина има смяна в комерсиалното название, беше добавена и нова индустриална база в Нидерландия. По отношение на доставките през април – към 700 000 дози се чакат в България, като 350 000 от тях ще бъдат РНК ваксини, делът на РНК и на векторните ваксини ще бъде идентичен през месец април ", означи той.

" Около 16 април би трябвало да бъде първата доставка на имунизацията на " Джонсън и Джонсън " – 14 400 дози и към 26 април втората – 24 000 дози ", добави още Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР