Около 7 млн. барела руски суров петрол дневно напускат световния

...
Около 7 млн. барела руски суров петрол дневно напускат световния
Коментари Харесай

ОПЕК към Европа: Няма алтернатива на руския петрол!

Около 7 млн. барела съветски недопечен нефт на ден напущат международния пазар вследствие на ембарго и други ограничавания върху съветската търговия, изясни той.

Официалният представител на ОПЕК също по този начин съобщи пред Европейски Съюз, че актуалната неустойчивост на пазара се дължи на „ нефундаментални фактори “ отвън контрола на ОПЕК и че Европейски Съюз е виновен за насърчаването на „ реален “ метод към енергийния преход.

Блокът разгласи, че възнамерява да се причисли към Съединени американски щати и Обединеното кралство в налагането на ембарго върху съветските енергийни артикули. За разлика от Съединени американски щати и Обединеното кралство обаче Европейски Съюз внася по-голямата част от енергийните си доставки от Русия и специалистите предизвестяват, че опитът за спиране на доставките може да докара до пагубни последствия. По-специално, Германия чака срив на цели промишлености, а ръководителят на австрийския енергиен колос OMV съобщи, че за неговата страна би било „ невероятно “ да спре да купува съветски газ.

Въпреки че Съединени американски щати дадоха обещание да се включат и да запълнят празнините със своя по-скъп експорт на полутечен природен газ (LNG), множеството терминали за LNG в Европа към този момент работят с цялостен потенциал, което значи, че няма да има къде да се съхранява горивото. Други страни се стремят да употребяват рецесията като опция за нахлуване на възобновими горива.

Въпреки това предходната седмица Европейският парламент изиска неотложно и цялостно ембарго върху съветския импорт на нефт, въглища, природен газ и нуклеарно гориво. Някои страни, като Унгария и Словакия, ясно обявиха, че считат да подценен възбраната в полза на самосъхранението, само че други предизвестиха жителите си да затегнат коланите и да се приготвят за идните сложни времена.

Петролът и газът не са единствените артикули, наранени от войната в Украйна. Русия и Украйна създават дружно към една трета от международния експорт на пшеница, а двете страни са и огромни експортьори на слънчогледово олио и торове. В резултат на това цените на питателните артикули доближиха исторически връх, а доста страни и неправителствени организации предизвестяват, че в близко бъдеще ще има дефицит на храна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР