Около 650 000 души от 113 държави са разгледали най-голямата

...
Около 650 000 души от 113 държави са разгледали най-голямата
Коментари Харесай

Рекорден брой посетители на изложба в Амстердам, която случва веднъж на 100 години

Около 650 000 души от 113 страни са разгледали най-голямата до момента галерия на произведения на художника Йоханес Вермеер (1632 - 1675) в Амстердам, откакто експозицията завърши в неделя след 115 дни. Това я прави най-посещаваната галерия в историята на Националния музей за история и изкуство на Нидерландия „ Райксмузеум “, оповестиха международните информационни организации.

От февруари насам бяха изложени 28 от 37-те известни през днешния ден картини на нидерландския занаятчия от Делфт, измежду които и доста заемки от интернационалните сбирки. Никога до момента не са били излагани по едно и също време толкоз доста картини на Вермеер. Освен това изложбата включваше седем картини, които в никакъв случай до момента не са били показвани обществено в Нидерландия, измежду които три от сбирката „ Фрик “ в Ню Йорк.

Рекордният брой гости, измежду които френският президент Еманюел Макрон, филмовият режисьор Стивън Спилбърг и носителката на „ Оскар “ Джейми Лий Къртис, бе доближат, макар че музеят бе лимитирал броя на гостите, с цел да подсигурява, че всеки от тях ще може да прегледа добре шедьоври като „ Момичето с перлената обица “ и " Млекарката “.

 

Thanks @rijksmuseum@moco_museum@annefrankhouse@vangoghmuseum Deep feelings from visit 2 Amsterdam. Commiting 2 more! pic.twitter.com/Zahxu75MgK
— Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) June 9, 2017
„ Вермеер е художник на спокойствието и интимността. Искахме посетителите да му се насладят оптимално “, сподели генералният шеф на музея Тако Дибитс. Изложбата на Вермеер беше открита на 10 февруари, а заради огромния интерес музеят бе заставен да удължи работното време до 23:00 часа.

За феновете на изкуството, които не са съумели да се снабдят с някой от мощно търсените билети, шест картини на Вермеер ще останат на показ в Почетната изложба на „ Райксмузеум “ - четири от личната сбирка на музея плюс „ Момичето с алената шапка “ от Националната художествена изложба във Вашингтон и „ Млада жена на клавесин “ от сбирката „ Лайден “ в Ню Йорк.
 5 кино лентата, които са въодушевени от изобразителното изкуство

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР