Около 60% от инфраструктурата и жилищните сгради в Лисичанск са

...
Около 60% от инфраструктурата и жилищните сгради в Лисичанск са
Коментари Харесай

Руските войски сриват Лисичанск като Мариупол

Около 60% от инфраструктурата и жилищните здания в Лисичанск са разрушени, настояват локалните управляващи. Олександър Зайка, началник на градската военно-гражданска администрация, заяви, че непрекъснатият обстрел е извадил от строя снабдяването с ток и газ електроснабдяването, телефонните връзки и интернет. 

Лисичанск от ден на ден замязва на опустошения пристанищен град Мариупол. Ключовият път за доставки и евакуация Бахмут-Лисичанск е отворен, само че непрестанно е бомбардиран. В Лисичанск към момента има 20 000 души, до момента в който преди войната популацията е било 97 000.

Река разделя Лисичанск от другия огромен град в региона - Северодонецк, който още е под непълен украински надзор. И двата града са под съветска блокада.

Днес се навършват 100 дни от началото на войната в Украйна. Във видеообръщението си тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че няма особена смяна в ситуацията в Северодонецк, където се водят най-интензивните боеве през последните дни. Зеленски удостовери, че Съединените щати ще изпратят на Украйна високомобилни артилерийски ракетни системи, съобщи БНР:

" САЩ потвърдиха на разнообразни равнища, че изпращат вискомобилни артилерийски ракетни системи на нашата страна. Тези оръжия в действителност ще оказват помощ да спасим животи и и да пазим нашата земя. Благодарен съм на президента Байдън, на всички американски другари, както и на народа на Съединените щати за тази поддръжка. Очакваме я с неспокойствие. Очакваме също по този начин положителни вести за снабдяването с оръжия от други сътрудници. Например, през днешния ден получихме нов пакет отбранителна помощ от Швеция. Много съм признателен на водачите на тази страна. Работим, с цел да осигуим съвременни бойни системи на доста по-високо равнище ".

Губернаторът на Донецка област сподели, че съветските сили в източната част на Украйна се пробват да напреднат на юг към основните градове, следени от Киев - Краматорск и Славянск.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че тихоокеанският флот на Русия стартира едноседмична серия от учения с присъединяване на повече от 40 кораба и до 20 самолета. Ученията ще се проведат от 3 до 10 юни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР