Около 60 души са загинали след взрив на бомба в

...
Около 60 души са загинали след взрив на бомба в
Коментари Харесай

60 убити при руски удар срещу училище

Около 60 души са починали след гърмеж на бомба в учебно заведение в Източна Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски.

По-рано губернаторът на Луганска област Серхий Хайдай съобщи, че 90 души са се укривали в постройката в Билохоровка, а 30 са били избавени, прецизира Би Би Си. Серхий Хайдай сподели, че съветски аероплан е хвърлил бомбата в събота – Русия не е коментирала.

В Луганск се водят яростни сражения, до момента в който съветските войски и сепаратистките бойци се пробват да обкръжат държавните сили. Голяма част от района е под контрола на подкрепяните от Русия сепаратисти през последните осем години.

Билохоровка е покрай следения от държавното управление град Северодонецк, където в събота бяха регистрирани тежки боеве в предградията. Един от украинските вестници, „Украинска правда“, твърди, че селото е станало „гореща точка“ по време на боевете предходната седмица.

Взривът е срутил постройка, която се е запалила и на пожарникарите са били нужни три часа, с цел да потушат пожара, оповестява губернаторът, пишейки в Telegram.

Той споделя, че съвсем цялото село се е укривало в мазето на учебното заведение.

Окончателният брой на починалите ще бъде прочут едвам след разчистването на руините, сподели губернаторът.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че е „ужасен“ от смъртоносната офанзива, и добави: „Цивилните жители постоянно би трябвало да бъдат щадени по време на война“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР