Около 560 лева на ден излиза издръжката на един евроделагат,

...
Около 560 лева на ден излиза издръжката на един евроделагат,
Коментари Харесай

560 лева на ден струва издръжката на всеки евроделегат

Около 560 лв. дневно излиза издръжката на един евроделагат, който идва у нас за събитията към Българското председателство на Съвета Европейски Съюз. Това демонстрират данните от нова социална поръчка, която отрасловото министерство е оповестило по необходимост.

Тя е на стойност 600 000 лв. и е за образуване на събития, хотелско настаняване на делегатите, вътрешен превоз, кетъринг – от кафе-паузите до вечерите, през сувенирите, които всеки получава като подарък, до визити в музей, написа "Монитор ".

Максималният брой участници за едно събитие е 200 души. Така крайната цена за нощувка със закуска на задграничните посетители не би трябвало да надвишава 260 лв. на човек. Цената на вечерята за индивидуален куверт ще е до 100 лв., а обядът – 50 лв.. При консумация от бюфета сумата не би трябвало да надвишава 50 лв.. Кафе-паузата пък би трябвало да минерална вода, кафе, чай, мляко или сметана, безалкохолни питиета, дребни сладки и соленки. Това се поставя на всеки пратеник или различен посетител, като сумата е 10 лв. на човек. Когато става дума за събития в чужбина, то цената е до 20 лв..

По време на дадена конференция всеки участник би трябвало да бъде регистриран и да получи презентационни материали, които пък не може да надвишават 5 броя за всеки участник и са с размер до 15 страници всеки. Крайната цена за тази услуга е по 20 лв. на човек. За слушалките за превод пък ще отидат по 8 лв. за една численост. Всеки пратеник получава подарък със сувенири при визитата си в България, като това ще коства до 80 лв.. Ако в програмата е планувано посещаване на музей, изложба или други забележителност, то цената е до 20 лв. на човек. В поръчката са заложени и други разноски, като да вземем за пример обезпечаване на екскурзовод с британски език до 200 лв. дневно, общо 750 лв. дневно за вътрешен превоз у нас и наем на рейсовете, както и сред 2000 и 3000 лв. дневно за наем за залите за конференции, към 1200 лв. дневно е техниката за симултанен превод с една преводаческа кабина.

Страната ни задели общо 150 млн. лв. за Българското председателство, по 50 млн. лв. за трите години от 2016 до 2018-та, като това включва и предварителната подготовка и образованието на служителите, през ремонта на НДК, до системите за сигурност и акредитация на делегатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР