Около 500 украински бежанци са останали да нощуват в центъра

...
Около 500 украински бежанци са останали да нощуват в центъра
Коментари Харесай

Много украински бежанци останаха в Елхово

Около 500 украински бежанци са останали да нощуват в центъра за краткотрайно настаняване в Елхово, само че доста са отказали да нощуват там поради " неприятните ", съгласно тях условия, осведоми Нова телевизия.

Около среднощ на място дойде и Мариана Тошева, ръководител на Държаната организация за бежанците (ДАБ), която съобщи, че през днешния ден там ще продължат да идват украинци.

Председателят на ДАБ съобщи, че оборудването в Елхово е буферен център и хората ще бъдат настанявани там за 72 часа , след което ще бъдат превозени до хотели и бази в страната, където престоят им е подсигурен до 31 август. Правели се описи на хронично заболели хора, чието настаняване ще бъде съобразено със положението им, на майки с деца до 3 години и на такива, които разполагат със личен превоз.

Освен това се вършат описи на хора, които са пристигнали на по-големи групи или са основали контакти другарства тук в България, по този начин, че те да не бъдат разделяни и да бъдат непокътнати техните новосформирани общности.
 Елисавета Белобрадова: България се оправи добре с рецесията с украинските бежанци
Елисавета Белобрадова: България се оправи добре с рецесията с украинските бежанци

България е преди всичко по регистрация на краткотрайна отбрана в Европа

Областният шеф на Ямболска област Васил Александров посочи, че з а всички бежанци в центъра в Елхово е обезпечена храна и никой не е останал гладен.

Ето две отзиви на украински бежанци, очертаващи двата полюса на техните позиции за преместването им:

" Организация - нула, информация - нула. Нищо! Излязохме от рейса и ни оставиха ", показа една от бежанките. Друга съобщи, че си потегля. " Мислите ли, че хората след войната могат да останат тук? Аз мисля, че не. Децата ни са уплашени ". Трета изрази вяра, че би останала във фургоните до 5 дни, само че се надява скоро да им бъдат предоставени по-добри условия.

Не всички обаче са недоволни: " Ние сме доста признателни на България за това, че ни приехте. Живяхме два месеца в Златни пясъци в първокласен хотел. Видяхме по какъв начин проведено ни приехте. Щастливи сме, че не сме при войната, че се намираме под спокойно небе. Виждаме, че сме предпазени. Има камери с видео наблюдаване. Нашите деца живеят умерено. Благодарим Ви ", показа една от дамите.
 Настаняват украинските бежанци краткотрайно в центрове в Сарафово и Елхово
Настаняват украинските бежанци краткотрайно в центрове в Сарафово и Елхово

Закрилата е право, а не обвързване, безапелационна тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР